Минихмайр, Биргит

ЛопаПарцун:Кинематографист Биргит Минихмайр (нем. Birgit Minichmayr; чачсь чадыковонь 3-це чистэ 1977-це иестэ(1977-04-03)[1][2][3][…], Линц[4]) — австриянь актриса.

Артовкс
Пол эли гендер аваломань[1][2]
Гражданство
Чачома чи чадыковонь 3 чи 1977(1977-04-03)[3][4][5][…] (45 иеть)
Чачома тарка
Род занятий морыця, театрань актёр, киноналхкись
Начало периода активности 2000 — ней шкасто
Музыкальный инструмент вокал[d]
Полученные награды
Досье в Ошибка Lua в Модуль:Sources на строке 318: attempt to concatenate local 'prefix' (a nil value).
Commons-logo.svg Биргит Минихмайр

Сехте вадря актрисанень «Сиянь овто» казнень саиця, получизе Берлинэнь 59-це кинофестивальсэ Марен Адень «Страсть не знает преград» фильмасонть ролень кис[7]. Сон австриянь вейкине ава фестиваленть, кона саизе те награданть, историясонзо ды австриянь васенце ава, конанень сатотсь сехте вадря актрисанень казнесь Европань сехте покш фестивальтнестэ вейкесэнть 1956-це иестэ саезь. Важодсь европань зярыя вельть содавикс режиссёр марто, конатнень ютксо Михаэль Ханеке, Том Тыквер ды Джессика Хаузнер.

Эрямо кизэВитнемс-петнемс

Чачсь 1977-це иестэ Линцсэ. Средней школань прядомадо мейле кармась тонавтнеме Макс-Рейнгардтонь театральной школасо Венасо, косо тонавтнесь драма. Тосо сонзэ тонавтыцятнестэ вейкекс ульнесь Клаус Брайндауер австриянь содавикс актёрось ды режиссёрось. Театрасо васенцеде невтизе прянзо Бургтеатрасо, косо налксесь ламо пьесасо, юксост Шницлерэнь, Шекспирэнь ды Нестроень мотивтнень коряс пьесатнеяк. 2000-це иестэ дебютировась киносо, снимась «Abschied» фильмасонть. Секе жо иестэнть налксесь «Место преступления» телесериалонь вейке эпизодсо. Теде мейле получизе Нестроень премиянть кода Австриянь «Сехте покш од талант».

2006-це иестэ налксизе Мицци Касперэнь, Рудольф кронпринцэнь вечкевикс аватнестэ вейкенть, «Kronprinz Rudolfs letzte Liebe» фильмасо.

2009-це иестэ Берлинэнь 59-це кинофестивальсэ получась Сехте вадря актрисанень "Сиянь овто" премия Марен Адэе режиссёронть «Страсть не знает преград» фильмасо налксемань кис.

Эсь эрямозоВитнемс-петнемс

Эри Мюнхенсэ ды Венасо. Соды англань кель ды топавтсь тев англань кельсэ зярыя проектсэ.

Кочказь фильмографиязоВитнемс-петнемс

Ие Лем Роль
2000 с Место преступления Кати
2001 э Мнения сторон Эмми Штраубе
2004 э Бункер Герда Кристиан
2005 э Парфюмер. История одного убийцы Мать
2006 с Телефон полиции — 110 Аглая
2009 э Белая лента Фрейда
2009 э Страсть не знает преград Гитти
2014 э Милый Ханс, дорогой Пётр Грета
2018 э Три дня в Киброне Хильде Фрич

ПримечаниятВитнемс-петнемс

  1. OCLC. Record #85099433 // VIAF (мн.)[Dublin, Ohio]: OCLC, 2003.
  2. Bibliothèque nationale de France идентификатор BNF (фр.): اوپن ڈیٹا پلیٹ فارم, платформа відкритих даних, платформа открытых данных, plateforme de données ouvertes, piattaforma di dati aperti, Opendata-Plattform, otevřená data platforma, åben-data-platform, տվյալների բաց շտեմարան, platforma za odprte podatke, plataforma de datos abierta, plataforma de dados aberta, платформа адкрытых даных, платформа на отворените данни, platforma otwartych danych, ашық деректер платформасы, ачык маалыматтарды платформа, açıq məlumat platforması, ochiq ma'lumotlar platforma, açık verilerin platformu, платформа отвореног података, platforma otvorenih podataka, platforma otvorenog podataka, platforma otvorených údajov, πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων, platformu atklātā datu, platforma atvira duomenų, platvormi avatud andmete, avoimen datan foorumi, nyílt adatok platformja, პლატფორმა ღია მონაცემები, платформа за отворени податоци, нээлттэй мэдээллийн тавцан, platformă de date deschise, platformo de malferma datumoj, open data platform, плятформа адкрытых зьвестак, Усьтэм даннойёслэн платформазы, асыҡ мәғлүмәт платформаһы, açıq malümat platforması, açıq malümat platforması, ачык малюмат платформасы, öppen dataplattform, платформаи додаҳои боз, ачык кӧргӱзӱлердиҥ платформазы, гом бæрæггæнæнты платформæ — 2011.
  3. Discogs (англ.) — 2000.
  4. filmportal.de — 2005.
  5. FemBio: Банк інформації про видатних жінок, Frauendatenbank, Банк данных о выдающихся женщинах, Görkəmli qadınlar haqqında məlumat bankı
  6. Немецкая национальная библиотека, Берлинская государственная библиотека, Баварская государственная библиотека, Австрийская национальная библиотека Record #12934267X // Общий нормативный контроль (GND) — 2012—2016.
  7. Encyclopaedia Britannica Inc. Britannica Book of the Year 2010. — Encyclopaedia Britannica, Inc., 2010-03-01. — 882 с. — ISBN 978-1-61535-366-8.